6.02.2016 г.

Често задавани въпроси за пречистената вода.

  • Как да познаем дали водата е пречистена?
Вкусът на питейната вода зависи от състава на входящата вода и мембранния елемент, който използвате - обратна осмоза или нанофилтрационна мембрана. В двата случая вкусът е съвсем близък до вкуса на естествената изворна вода, с малко съдържание на минерали.
  • Мембранната система премахва ли бактериите от водата?
ДА. Мембранният елемент се състои от микропори, които са с много по-малък размер от този на бактериите и вирусите.
  • Каква става приготвената храна, когато ползвате пречистена вода?
Филтърните системи, работещи по метода на мембранната технология премахват от водата елементи, които променят истинския вкус на храната. Това особено важи за напитки. Ако използвате пречистена вода по мембранна технология, ще почувствате истинския вкус на кафето и чая. Освен това ще забравите за утайките по съда след преваряване на вода.
  • Отделят ли се в процеса полезните минерали?
В зависимост от използваната мембрана, се отделят от 20 до 90% от разтворените соли. Но трябва да знаете, че почти всички минерали, необходими за човека, идват с храната. Много малък процент се добиват с погълнатата вода.
  • Как и лесно ли е да се обслужва системата за пречистване на вода?
Необходимо е навреме да смените филтрите според описанието на производителя - приблизително веднъж в годината. Не е сложно - вие можете да го направите самостоятелно.
  • Кога трябва да се сменя мембранният филтър?
Смяната на мембранния филтър се налага, когато филтърната система започне да произвежда по-малко вода или тя промени своя вкус. Обикновено срокът за експлоатация на мембранния филтър, при правилна и своевременна смяна на филтъра за предварително пречистване, е 24-36 месеца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар